Crypto Benelux Podcast #005 NU online!

 

Even leek het erop dat we deze week een trend zouden doorbreken en dat we voor de eerste keer niet bij de CryptoBenelux podcast aanwezig konden zijn. Maar toen we hoorden welke interessante gasten er deze week bij waren hebben we alles op alles gezet om toch weer van de partij te kunnen zijn 😉 In deze aflevering zijn namelijk naast Max en Robert van CryptoBenelux ook de bekende TA Twitteraar CryptoMichael (@CryptoMichNL) en Robert Bakker van ElectraCoin aanwezig. Na een korte introductie van beide heren werd het tijd voor de eerste #Hashtag.

 

#Chinaverbiedtcryptomining (4:50)

 

De eerste #Hashtag is zoals gebruikelijk voor Max en die betreft het nieuws dat China wellicht een ban gaat invoeren op Cryptomining. Onduidelijk is tot op heden in hoeverre dit echt zal gaan gebeuren, maar we bespreken de eventuele mogelijke gevolgen van een dergelijke ban.

 

In het gesprek wordt vervolgens de vraag gesteld of een dergelijke ban ook invloed zou hebben op ElectraCoin (9:40) en Robert geeft aan dat ElectraCoin PoS heeft. Vervolgens geeft Robert wat meer toelichting over wat ElectraCoin uniek maakt en wat ElectraCoin is. Het onderwerp wat hierop volgt is exchange listings, listing fees en trade volume (20:50). Vervolgens komt het onderwerp op de samenwerking tussen verschillende projecten en ook de samenwerking van verschillende groepen in de Crypto gemeenschap.(23:50)

 

#PewDiePie (31:30)

 

De volgende #Hashtag is voor Patrick en dit is #PewDiePie. Hiermee wordt natuurlijk gedoeld op de grootste YouTuber die heeft aangekondigd 1x per twee weken te gaan livestreamen op DLive. DLive is een decentraal streaming platform dat gebruik maakt van Blockchain technologie. Voorheen draaide dit platform op de Steem Blockchain en was de gebruiksvriendelijkheid niet optimaal, maar tegenwoordig draait het op het Lino Network en daardoor werkt het veel beter. Door de enorme hoeveelheid volgers die PewDiePie heeft kan dit de adoptie van Blockchain technologie natuurlijk snel vergroten.

 

#TheRealSatoshi – CraigWright (39:50)

 

De volgende #hashtag is voor Michael en hij krijgt #TheRealSatoshi oftewel de verwijzing naar CraigWright a.k.a. “FakeToshi”. Met deze hastag wordt natuurlijk gedoeld op de ontwikkelingen deze week waarbij Craig Wright verschillende mensen voor het gerecht wil slepen omdat zij claimen dat hij niet de uitvinder van Bitcoin is. Hij heeft aangegeven degene achter @Hodlnaut ook voor het gerecht te slepen en in reactie hierop verandert half “Crypto Twitter” zijn naam en afbeelding in die van @Hodlnaut. Deze rel loopt steeds verder uit de hand en ook CZ van Binance zich ermee begint te bemoeien.

 

Over CZ en Binance gesproken, hier hebben we in de podcast ook nog wel een en ander te bespreken. Onder andere duistere samenzwering, absurde listing fees en een arrestatiebevel voor CZ komen aan bod (41:50).

 

Verder worden in deze podcast de volgende onderwerpen besproken:

 

47:40 Het volgende Black Swan event, Malta, Fidelity en Bakkt.

49:25 Manipulatie

50:00 Fake Volume Rapport Bitwise

51:10 Veel exchanges staan op het punt om om te vallen

53:55 The China Hustle

58:40 De verantwoordelijkheid van Coinmarketcap.com

1:03:08 AML, wetgeving, MIFID2, de AFM, regulering en scams

1:07:15 verschil tussen Blockchain en Cryptocurrency en wat er nodig is voor mainstream adoptie

1:16:15 Blockchain toepassing in o.a. de zorg en de gevolgen hiervan

1:19:20 De toekomst van robots, algoritmes en AI

1:20:44 De toekomstbestendigheid van het huidige onderwijssysteem

1:26:06 De inmiddels “verpeste” #ElectraCoin van Robert Bakker

1:26:28 De eerste poging tot afsluiting

1:27:00 FIFA, controllers, PlayStation en XBox

1:28:12 de shills van CryptoMichael

1:29:20 de shills van Robert Bakker

1:31:05 de shills van Max

1:31:40 de shills van Patrick

1:32:45 de (verboden) shills van Robert

1:35:30 shill wat je wil

1:36:15 Komodo en RedFOX Labs

1:40:15 afsluiting

Ben je nieuwsgierig? Kijk de Podcast dan hier: